Vikend u Gradskom – Avanture za sve generacije


U standardnim terminima subotom i neđeljom tačno u podne, i ovog vikenda ansambl Gradskog pozorišta za najmlađu publiku igraće dva izuzetna naslova sa Dramske scene za đecu, u kojima jednako uživaju sve generacije gledalaca. U subotu 12. oktobra, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ biće izveden „Dobri Zloćko“ (4+), rađen u koprodukciji Gradskog pozorišta i Zetskog doma, a narednog dana, u istom terminu, u Velikoj sali KIC-a igraćemo „Modro blago“ (8+).

Prema tekstu Žanine Mirčevske, „Dobrog Zloćka“ režirao je Petar Pejaković. Riječ je o modernoj bajci, koja kombinuje stvarni i imaginarni svijet, a radnja se odvija u realnom miljeu đečje sobe. To je urbana priča o značenju slova i čitanju,  o dobru i zlu, dinosaurusima, kraljevima i kraljicama, čarobnjacima i njihovim moćima, a iznad svega o drugarstvu, povjerenju i pravim vrijednostima. Uloge tumače: Katarina Krek, Goran Slavić, Dejan Đonović, Željko Radunović i Dijana Dragojević.

„Modro blago“ uzbudljiva je priča koju je po motivima romana Dušana Kostića, napisao i dramatizovao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica. Ovaj avanturistički komad govori o potrazi za blagom grupe tinejdžera i smješten je u Herceg Novi šezdesetih godina prošlog vijeka. Predstava akcentuje i niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca, poput: relativizacije bogatstva, konstante zla oličenog u neonacizmu itd… „Modro blago“ je i svojevrstan poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti. Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 12 =