Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti privukla pažnju


Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti koja je kroz 12 dana trajanja predstavila kreativnost 12  studenata različitih smjerova ovog fakulteta, privukla je pažnju pratilaca izložbe u onlajn formi, predstavljenoj na  zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore, Facebook stranici Udruženje studenata akademija Cetinje, i veb stranici Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra. 

Predstavnica studenata Fakulteta likovnih umjetnosti Lana Bulatović kazala je da je prvobitna zamisao, na  inicijativu Udruženja studenata Akademija Cetinje, bila da se kroz ovu izložbu predstavi 12 studenata. S obzirom na veliku zainteresovanost i praćenje studentskih kreacija onlajn izložba će se nastaviti objavom radova novih učesnika. 

“U uslovima pandemije, kulturne aktivnosti su u velikoj mjeri ograničene. Uprkos tome što dajemo sve od sebe da se prilagodimo situaciji, neke aktivnosti se ipak ne mogu u potpunosti realizovati na ovakav način, ali smo ipak našli neki način da odrazimo kreativnost”, rekla je Lana. 

Kroz radove, studenti su predstavili ličnu percepciju savremene realnosti, uzimajući u obzir kako devijantne pojave u društvu, kič, “reality” život, pa sve do svakondnevnih trenutaka ljepote življenja. 

U virtuelnoj izložbi do sada su učestvovale studentkinje master studija na studijskom smjeru SlikarstvoBranka Kovačević i Bosiljka Bakočević, studenti master studija na studijskom smjeru Vajarstvo Maša Laković i Marko Petričević, studentkinja specijalističkih studija na studijskom smjeru GrafikaAleksandra Aranitović, student specijalističkih studija na studijskom smjeru Grafički dizajn, Nikola Matičić, studenti osnovnih studija na studijskom smjeru SlikarstvoEdin Ćeranić i Maša Ratknić, studentkinje osnovnih studija na studijskom smjeru Grafički dizajnMilena Mandić, Aleksandra Drecun i Ana Ivanović i studentkinja osnovnih studija na studijskom smjeru VajarstvoTeodora Tošić.

Udruženje studenata akademija Cetinje je studentska organizacija osnovana 2007. godine. Djelatnost ove organizacije su studentska dešavanja kulturno-umjetničkog karaktera. Članovi su studenti umjetničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore sa Cetinja – Fakulteta likovnih umjetnosti, Fakulteta dramskih umjetnosti i Muzičke akademije, koji su do sada uspješno realizovali više umjetničkih projekata, među kojima je i dvanaestodnevna virtuelna izložba studenata FLU-a. 

Ukoliko već niste, radove studenata možete pogledati na linkovima u nastavku:

Prvi dan – Branka Kovačević vizuelni zapisi nastali kombinovanom tehnikom slike i kolaža 
Drugi dan – Aleksandra Aranitovićprostorna organizacija slike 
Treći dan – Bosiljka Bakočevićtehnika akvarela 
Četvrti dan – Edis Ćeranić
„Pčela” i „Truth”
 
Peti dan – Maša Ratknićciklus crteža i slika „Bosa” 
Šesti dan – Maša Laković „Umjetnost nije mrtva!” i „Da li je Zemlja lopta ili je ravna?” 
Sedmi dan – Milena Mandićrad o zaraženom organizmu društva 
Osmi dan – Aleksandra Drecunserije fotografija vožnje kroz Cascais 
Deveti dan – Marko Petričevićasamblaž i 3D modelovanje 
Deseti dan – Ana Ivanovićeksperimentali film „Statua“ i semi animirani spot za pjesmu „Devil town“ 
Jedanaesti dan – Nikola Matičić„Thrust through the song”
Dvanaesti dan – Teodora TošićIn case of indifference break glass” i  Street photography, Lisbon 2020”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × four =