Vladimir Jovićević – Novi uspjeh u Italiji

 

 

jul 2014.

Prošle godine u ovo vrijeme, objavili smo prilog o veoma uspješnom crnogorskom studentu-umjetniku Vladimiru Jovićeviću, koji vještine slikarskog zanata stiče u Italiji. Bili smo tada vrlo prijatno iznenađeni i ponosni naravno, saznanjem da je Vladimir za svoj rad i veliki talenat nagrađen od Akademije na kojoj pohađa studije.

 

Vladimir Jovicevic 445

 

Podsjećanja radi, navodimo tekst iz priloga od prošle godine.

Vladimir Jovićević je rođen 18. 05. 1987. godine.
Veoma rano počeo da se bavi slikarstvom.
Pohađao slikarsku školu u Centru za kulturu Tivat, koju su vodili akademski slikari Ljubomir Popadić i Momčilo Macanović.
Nakon završene Opšte gimnazije u Kotoru odlazi u Italiju.
Upisuje  se na privatnu akademiju „Accademia di belle arti di Terni“.
Nakon diplomiranja nastavlja usavršavanje u realističkom slikarstvu.
Upisuje se na „Florence Academy of Art“ u Firenci.
Nakon druge godine studija na akademiji u Firenci, dodijeljena mu je stipendija koja se sastojala od izvođenja predavanja u vidu studenta asistenta.
Trenutno je na kraju treće godine studija (maj 2013.g.) i od akademije je dobio nagradu četvrtu godinu, odnosno u zamjenu za predavanje dodijeljen mu je studio i mogućnost za dalje usavršavanje.
U junu 2013. godine, slika koja je prikazana prva na ovoj stranici, nagradjena je kao najbolja slika godine u Florence Academy of Art.

 

Ovih dana u našu redakciju stigla je još jedna prijatna vijest o uspjehu Vladimira Jovićevića, nakon završetka četvrte godine studija. Ne možemo reći da nas je ta vijest iznenadila, jer smo na osnovu njegovih rezultata iz prethodnih godina očekivali ovako nešto.

Ta nova vijest govori o velikom priznanju koje je dobio Vladimir Jovićević od Akademije na kojoj privodi kraju svoje studije. Nakon sagledavanja njegovog sveukupnog rada, Akademija je odlučila da ovog veoma uspješnog  i darovitog umjetnika, zadrži kao profesora crtanja (Principal Drawing Instructor). Za mladog umjetnika koji je na početku svoje karijere, mislimo da ne postoji bolji dokaz i mjerilo kvaliteta njegovog rada.

Redakcija Montenegrine srdačno čestita Vladimiru Jovićeviću na njegovom uspjehu i priznanju koje je dobio od svoje Akademije. Nadamo se da će u neko skorije vrijeme Vladimir Jovićević prirediti izložbu u Crnoj Gori i tako omogućiti da ljubitelji umjetnosti uživaju u njegovim slikama.

 

Kao začin na ovu predivnu vijest, dodajemo Vladimirov završni projekat ove godine, portret sa crnogorskom narodnom nošnjom, kao i još neke radove od ove godine. Uživajte.

 

Vladimir Jovićević crta portret Crnogorke

Vladimir Jovicevic - Portret Crnogorke

Rad Vladimira Jovićevića

Rad 2 Vladimira Jovićevića

Rad 3 Vladimira Jovićevića

Rad 4 Vladimira Jovićevića