Wild Beauty Art – Duo Classico na Žabljaku


U petak, 21. avgusta, na Crnom jezeru u 18h, planiran je koncert sastava Duo Classico, koji čine magistarka violine Dina Desančić i profesor harmonike Safet Drljan. Ovo dvoje umjetnika osnovali su Duo Classico 2013. godine, sa kojim uspješno koncertiraju, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Karakteriše ih jedinstveni, urbani aranžmanski pristup, kako u klasičnoj, tako i u popularnoj muzici, zbog čega su među publikom prepoznati kao pravo osvježenje na crnogorskoj umjetničkoj sceni.

Nastupom sastava „Duo Classico“ završavaju se planirani programi na sjeveru Crne Gore, a u narednom periodu nas čeka realizacija džez programa na pjeni od mora, u amfiteatru Luštice Bay, kroz serijal „Pjaca od džeza“, koji se organizuje u saradnji sa festivalom KotorArt – Don Brankovi dani muzike – izjavili su iz PR službe festivala.

Drugo izdanje festivala Wild Beauty Art realizuje se na nekoliko lokacija širom Crne Gore – na već prepoznatljivoj lokaciji festivala, Crnom jezeru na Durmitoru, na UNESCO lokalitetu Stećci, kao i na novoj primorskoj sceni festivala, jedinstvenom ambijentu Luštice Bay. Sa programima koji spajaju prirodnu ljepotu, nesvakidašnje ambijente i kvalitetan muzički sadržaj,  festival Wild Beauty Art brendira Crnu Goru kao mjesto sa jedinstvenim kulturnim sadržajem.

Realizacija svih programa festivala Wild Beauty Art planirana je uz maksimalno poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kako bi se osigurala bezbjednost publike, muzičara i tima festivala. Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Art festivala je slobodan, a organizacioni tim, pokrovitelji i partneri festivala mole publiku da se pridržava mjera NKT-a, naročito u pogledu nošenja zaštitnih maski i držanja distance.

Wild Beauty Art se održava uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Turističke organizacije Žabljaka, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Nacionalnim restoranom Crno jezero, Nacionalnim parkom Durmitor, Lušticom Bay i Međunarodnim festivalom KotorArt. Organizator zadržava pravo izmjene programa u skladu sa epidemiološkom situacijom. Najnovije informacije o realizaciji programa Wild Beauty Art se mogu pronaći na Facebook i Instagram profilima Festivala, kao i na Internet stranici www.wildbeautyart.me 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × four =