XXVII FESTIVAL “BARSKI LJETOPIS”

 

Barski ljetopis - znak 152

 
 

Plato ispred Dvorca kralja Nikole će 15. jula biti pozornica za svečani program povodom otvaranja najveće smotre kulture i umjetnosti u Baru – Barskog ljetopisa. Na 27. Festivalu, do 22. avgusta biće prikazano 59 programa.

Čast da otvore Barski ljetopis pripala je AKUD „Branko Krsmanović“ i Akademskom horu „Obilić“ sa dirigenticom Darinkom Matić Marović, koji će izvesti koncert pod nazivom ”Muzički vjetar svijeta-obalama Bara” i  mladoj recitatorki Radmili Škuletić.

I ove godine za realizaciju programa pod okriljem Barskog ljetopisa zaduženi su provjereni saradnici, višegodišnji selektori. Muzički segment povjeren je profesoru Vladimiru Domazetoviću, likovni mr Milunu Lutovcu i mr Vladislavu Kasalici, književni profesorki Mili Čordašević, a pozorišni dramskom umjetniku Dragiši Simoviću. Na festivalu će biti osam likovnih, šest filmskih, 13 muzičkih, 14 književnih, 15 pozorišnih programa, a po ocjeni publike, kao interesantni nametnuli su se su Etno-festival i Etno-bazar domaće radinosti“.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Barskog ljetopisa je Opština Bar, Ministarstvo kulture i Centar za kulturu.

 

PROGRAM FESTIVALA

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ

Program Barskog festivala - naslovna