Yuja Wang i Andreas Ottesamer na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Pijanistkinja Juđa Vang /Yuja Wang/ i klarinetista Andreas Otenzamer /Andreas Ottensamer/ nastupiće na XVIII KotorArt Don Brankovim danima muzike u sklopu dva koncerta, 7. avgusta u Luštici Bay i 9. avgusta 2019. godine, u Crkvi Sv. Duha u Kotoru. Ulaznice za ovaj koncert, pod nazivom Magija plavog satase nalaze u pretprodaji, u ograničenoj količini i po sniženim cijenama na kotorart.me i u Tobacco S Press kioscima. Ovaj željno iščekivani koncert dio je ekskluzivne svjetske turneje ovo dvoje umjetnika, povodom promocije novog CD-a izdatog za prestižnu izdavačku kuću Deusche Grammophon.

Oba umjetnika su već gostovala na Festivalu sa velikim uspjehom. Juđa je nastupala prošle godine na dva koncerta, sa violinistom Leonidasom Kavakosom kao i sa perkusionistom, Martinom Grubingerom. Andreas Otenzamer nastupao je sa našim proslavljenim gitaristom, Milošem Karadaglićem i akordeonistkinjom, Ksenijom Sidorovom, 2016. godine, u jedinstvenoj atmosferi Luštice Bay.

“Višegodišnjom saradnjom sa festivalom KotorArt, Luštica Bay je uspostavila zdravu osnovu kulturno-umjetničkog razvoja, koja nam svake godine donosi izvanredne muzičke ugođaje svjetskog ranga. Na naše veliko zadovoljstvo, dvoje vrhunskih muzičara, Yuju Wang i Andreasa Ottensamera ove godine imaćemo priliku da slušamo i u predivnom ambijentu u Luštica Bay-u. Posle njihovih nastupa i posjeta od ranije, ovo će biti izvanredna prilika, da, nakom saradnje na Andreasovom novom albumu, oboje budu naši gosti i uvjere se u napredak koji je Luštica Bay ostvarila u proteklom periodu.” izjavila je Slavica Milić, senior marketing excutive Luštice Bay.

Andreas Otenzamer od 2011. godine radi kao prvi klarinetista Berlinske filharmonije. Kao eksluzivni umjetnik Izdavačke kuće Dojče gramofon, snimio je album Portraits – The Clarinet Album (2013), Brahms – The Hungarian Connection (2015), kao i kompakt-disk New Era, za Izdavačku kuću Deka Klasik (2017).

Juđa Vang, pijanistkinja o kojoj u superlativu govori i publika i muzička kritika širom svijeta, prepoznatljiva je po jedinstvenoj mješavini tehničke bravuroznosti, muzičkog promišljanja i emocionalne dubine. Angažovana je kao rezidencijalni umjetnik u prestižnim svjetskim salama poput Karnegi Hola u Njujorku i Koncerthausa u Beču. Svoju ljubav prema modi koristi kao „oružje“ u promjeni stavova kada je riječ o nastupima u koncertnim salama.