Zagreb – Film: CRNOGORCI U LATINSKOJ AMERICI – Karta u jednom smjeru –

 

Dokumentarni film - logo2

Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb organizuje 18. 2. 2016. godine, u 19h u Crnogorskom domu Trnjanska cesta 35, Zagreb, u okviru projekta DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKOM DOMU, prikazivanje dokumentarnog filma:
CRNOGORCI U LATINSKOJ AMERICI – Karta u jednom smjeru –

Urednica i scenaristica: Tanja Šuković; Konzultant i prevodilac: Gordan Stojović; Režija: Husein Bato Dukalj; Producent: Radivoje Brnović
Ton: Miodrag Rabrenović; Snimatelji: Slobodan Spahić, Dragan Tomašević, Igor Sekulić; Montaža i obrada: Veljko Jelinić
Proizvodnja: Dokumentarni program TV CG 2014.

Na odjavnoj špici dokumentarnog serijala CRNOGORCI U LATINSKOJ AMERICI piše:
„Posvećeno našim iseljenicima đe god da su…“

Urednica i scenaristica serijala, Tanja Šuković kaže: „Crnogorci u Latinskoj Americi prvi je cjeloviti televizijski dokument kod nas posvećen našim ljudima na tom kraju svijeta. Pripreme su trajale skoro godinu i po, a samo snimanje započelo je 2013. godine. Ekipa je prošla 35.000 kilometara kako bi ispričala ovu priču.
Susreti s našim ljudima su bili jedinstveno iskustvo, a njihove emocije i želje da nikada ne izgube vezu sa Crnom Gorom, naša velika obveza.
Lične i porodične, često potresne, sudbine su bili glavni elementi ovog serijala…“

Priča o našim ljudima udaljenim od Crne Gore preko 15.000 kilometara u zemlji kojoj je jedina sličnost s njihovom Crnom Gorom bila – nebo, ispričana je u šest epizoda:
Karta u jednom pravcu; Tango Montenegro; Argentinski ljuti krš; U potrazi za zemljom; La Montenegrina; Sudbine

Dokumentarni film CRNOGORCI U LATINSKOJ AMERICI, I. epizoda – Karta u jednom smjeru je DVADESET SEDMA projekcija u okviru projekta DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKOM DOMU, započetog u drugoj polovici 2013. godine, projekcije se održavaju svakog drugog četvrtka u mjesecu uz pauzu u ljetnim mjesecima (7. i 8.).