Zagreb – Izložba fotografija “Refleksije” i predstavljanje knjige “Zapadni zapisi” Lidije Vukčević

 

 

Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb u saradnji s Nacionalnom zajednicom Crnogoraca Hrvatske 3. 3. 2016. u 19h u CRNOGORSKOM DOMU u Zagrebu, Trnjanska cesta 35. organizuje otvaranje izložbe fotografija REFLEKSIJE i predstavljanje knjige ZAPADNI ZAPISI  LIDIJE VUKČEVIĆ.

Lidija Vukcevic - Zapadni zapisi - naslovnaLidija Vukcevic - Izlozba fotografijaO fotografijama i knjizi će govoriti:
urednik izdanja Dimitrije Popović, književnici Miloš Đurđević, Velimir Visković i autorica Lidija Vukčević.

Knjiga je objavljena 2015.god. u Zagrebu u izdanju Skener studija, gdje je i napravljen izbor iz ciklusa Refleksije od 27 fotografija snimljenih od 2011.-2015. god.
Zapadni zapisi pisani su u prostorima srednje, zapadne i južne Europe kao niz refleksija i eseja, dnevnika i zapažanja.
Izabrane fotografije su pokušaj da se vizualnim univerzalnim znakom iskaže lično viđenje vremena i prostora.
Jezik književnosti prožima se s jezikom fotografskih zapisa.

LIDIJA VUKČEVIĆ
Lidija VukčevićRođena 1954.god. u Zagrebu. Diplomirala 1977.god. Magistrirala 1985.god. i doktorirala 1995.god. iz područja humanističkih i društvenih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu-Katedra za srpski jezik i književnost. Stipendistica Andrićeve zadužbine na postdiplomskom studiju jednu akademsku godinu. 2002.-2004.g. postdoktorsko usavršavanje na Universite Stendhal, Grenoble, Francuska. Znanstvenica, viši predavač, prevoditeljica i književnica. Objavila šesnaest samostalnih knjiga. Njena poezija i proze prevedene i javno čitane na makedonskom, mađarskom, njemačkom, talijanskom, francuskom i albanskom jeziku.