Zagreb – Predstavljanje knjige „Po rubovima teksta“ Dragana Radulovića

 

 

Dvanaesta knjiga biblioteke LUČA: Dragan Radulović „Po rubovima teksta“ u izdanju Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Disputa d.o.o. biće predstavljena 15. 3. 2018. s početkom u 19h u Crnogorskom domu u Zagrebu, Trnjanska cesta 35.

 

Učestvuju:

Prof. dr. sc. Dragutin Lalović

Dr. sc. Zoran Drašković

Autor- Dragan Radulović

 

„Knjigu otvara esej „Čekajući knjige na carini“ u kojem se kritički tematizira čitanje Njegoševe poezije… „Opomene i upozorenja Danila Kiša“ osvrt je na književno djelo koje je zahvatilo u samo srce tame… „Antropološki pesimizam Mihaila Lalića“ hommage je crnogorskom književnmom klasiku… 
Esej „Jeretičke linije Čeda Vulevića“ otkriva književno djelo malo znanog crnogorskog savremenog klasika… „Književne delicije Alberta Goldsteina“ posvećene su hrvatskom pripovijedaču i pjesniku…
„Misterij proze Mirka Kovača“ je tekst posvećen romanu „Grad u zrcalu“…
Čemu država? O tome je riječ u „Građansko iskušavanje države Dragutina Lalovića…
„Mišljenje i viđenje Vladimira Vukićevića“, završni je esej, posvećen filozofu, povjesničaru umjetnosti, prevodiocu i urediku…“

 

DRAGAN RADULOVIĆ, je rođen 1969. na Cetinju. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a nakon diplome vraća se u Budvu gdje danas predaje filozofiju u Srednjoj školi „Danilo Kiš“.

Objavio je zbirku priča „Petrifikacija“ (2001.), roman Auschwitz Café (2003.), katalog groteski „Vitezovi ništavila ili Đavo u tranzicionom Disneylandu“ (2005.), zbirku priča „Splav meduze“ (2007.)

i dramu „Pejzaž do pakla ili propast kuće Marinkovića“ (2011.). Zastupljen je pričom u američkoj antologiji Najbolje evropske priče 2013.

Član je Crnogorskog PEN-a, Crnogorskog društva nezavisnih književnika, a od 2013. predsjednik je Matice crnogorske. Dobitnik je nagrade Grad-teatar „Stefan M. Ljubiša“ 2009. godine.