Završeno prijavljivanje za Šesti međunarodni konkurs za kratku priču VRANAC

 

Karver - Kratka prica
 
 

Šesti međunarodni konkurs za kratku priču VRANAC – najbolja kratka priča 2015 koji su raspisale knjižara Karver i 13. jul – Plantaže je zatvoren 17.05.2015. godine, nakon tri mjeseca od otvaranja 17.02. 2015. godine.

Tokom trajanja Konkursa pristiglo je 575 priča, od čega je uslove tražene Konkursom ispunilo 544 priče.

Nakon okončanja Konkursa, dvadeset najboljih priča biće objavljeno na veb stranici www.odaklezovem.com, a tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču biće dodijeljene u vrijeme održavanja sedmog međunarodnog književnog festivala Odakle zovem, Podgorica 2015. koji organizuje knjižara Karver u Podgorici od 1. do 8. jula ove godine.

Pokrovitelj konkursa i nagrada i ove godine je 13. jul – Plantaže, proizvođač vrhunskih crnogorskih vina.

Konkurs Vranac – najbolja kratka priča, jedan je od najprestižnijih konkursa u regionu. U prethodnih pet godina, preko internet aplikacija stiglo je više od 4000 priča pod šifrom. Konkuri su objavljeni u crnogorskim i regionalnim časopisima, novinama i na portalima.

U dvije knjige Vranac – najbolja kratka priča 2010 i 2011, kao i na veb stranici www.odaklezovem.com do sada je objavljeno 110 priča, a nagrađeno 16 učesnika koje je žiri, u sastavu Enver Kazaz, teoretičar književnosti, Teofil Pančić, književni kritičar i publicista i Božo Koprivica, književnik, jednoglasno izabrao kao najbolje.