Zimska sezona u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

 

 

 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u toku je Zimska sezona. Nakon gostovanja ovog teatra sa predstavom Dokle pogled seže u budimpeštanskom pozorištu Trafó House of Contemporary Arts 3. i 4. novembra, tokom ovog mjeseca ekipu ovog komada čeka još jedno gostovanje, ovoga puta u Užicama, gdje će 15. novembra igrati ovaj komad na 22. Jugoslovenskom festivalu „Bez prevoda“. Tokom novembra i predstava Noć u produkciji Kraljevskog teatra gostovala je u Kotoru. Komad koji je po tekstu Aleksandra Radunovića režirao makedonski reditelj Andrej Cvetanovski izveden je u nedjelju 12. novembra na sceni Centra za kulturu Nikola Đurković.         

                        

Na sceni Kraljevskog teatra na Cetinju uzbudljiva Zimska sezona otpočeta je izvedbom koprodukcije sa Crnogorskim narodnim pozorištem, komada Ženidba koju je po Gogoljevom tekstu režirao Egon Savin i gostovanja CNP-a sa  komadom Danzen, po tekstu Bertolda Brehta, čiju adaptaciju i režiju potpisuje Damjan Pejanović.

Zimska sezona u pozorištu na Cetinju nastavlja se odličnim repetoarom. U utorak, 14. novembra na sceni pozorištana Cetinju  gostovaće Državno dramsko pozorište Stojan Bačvarov- Varna iz Bugarske sa komadom Jednooki kralj, po tekstu Marka Creheuta, a u režiji Petra Dencheva. Jesenja sonata, gostovanje Beo Arta iz Beograda, po tekstu Ingmara Bergmana, u režiji Jagoša Markovića na repertoaru je 17. novembra. Dan kasnije, 18. novembra biće izvedena koprodukcija Kraljevskog pozorišta sa Cetinja, Centra za kulturu Tivat i Ratkovićevih večeri poezije iz Bijelog polja, komad Malo o duši, koji je po tekstu Vislave Šimborske, adaptirala i režirala Varja Đukić. 20. novembra biće izvedena  predstava Kapital- djeca, autorski projekat Petra Pejakovića  i Dušana Murića.

Novembar se u Kraljevskom pozorištu Zetski dom  završava premijerom pedstave Sin, koju po tekstu Mirjane Medojević režira crnogorski reditelj Mirko Radonjić.

Nakon komada Sin, Zimska sezona se nastavlja premijerama predstava: Apartmani Savoja, koju će po tekstu Sandre Vujović i  Marije Čolpe režirati Slobodan Milatović, te Bog Masakra, koji će tekstu Jasmine Reze režirati Siniša Evtimov.