Gala koncert Fondacije “Miloš Karadaglić” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta


Svjetski priznati gitarista Miloš Karadaglić zajedno sa Petrom Radulović i Kostom Popovićem, ovogodišnjim dobitnicima stipendije Fondacije koja nosi njegovo ime, te gudačkim ansamblom Crnogorskog simfonijskog orkestra, a pod dirigentskom palicom Andreasa Otenzamera, nastupiće 6. aprila u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Fondacija “Miloš Karadaglić” i Crnogorsko narodno pozorište s ponosom najavljuju Gala koncert koji će se održati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u subotu, 6. aprila 2024. godine, s početkom u 20 časova. Ovaj događaj spaja umjetnike svjetskog renomea i mlade talente iz svijeta klasične muzike, predstavljajući publici nezaboravno muzičko iskustvo.

Dirigentsku palicu na ovom prestižnom događaju preuzeće Andreas Otenzamer, renomirani umjetnik porijeklom iz Austrije, dirigent i klarinetista Berlinske filharmonije, dok će se sceni kao solisti nastupiti svjetski poznati klasični gitarista Miloš Karadaglić, sopranistica Petra Radulović i violončelista Kosta Popović, koji su dobitnici prvog ciklusa stipendija koje je Fondacija Miloš Karadaglić dodijelila u februaru ove godine.

“Ovaj gala koncert predstavlja vrhunac naših napora da se publici pruži nezaboravno muzičko i umjetničko iskustvo, a mladim talentima platforma i prostor za puno ostvarivanje njihovog potencijala. Ovim koncertom slavimo muzičku umjetnost i umjetnost generalno, te trasiramo put dugoročne saradnje između Fondacije Miloš Karadaglić i Crnogorskog narodnog pozorišta,” izjavili su organizatori koncerta.

Andreas Otenzamer je međunarodno priznat kao jedan od vodećih instrumentalista današnjice. Sa impresivnom biografijom koja obuhvata saradnju sa najrenomiranijim orkestrima i dirigentima, Otenzamer će donijeti publici jedinstveno muzičko iskustvo.

Miloš Karadaglić, rođeni Podgoričanin, jedan je od najistaknutijih klasičnih gitarista današnjice. Njegov poslednji album “Barok”, objavljen u oktobru prošle godine, te koncerti u nekim od najeminentnijih koncertnih kuća širom svijeta, najsvježiji su primjeri njegovog globalnog umjetničkog dostignuća. Petra Radulović, mlada sopranistica iz Kotora i Kosta Popović, talentovani violončelista iz Podgorice, svojim izvođenjima dodatno će obogatiti program ovog gala koncerta.

Gala koncert će se realizovati u partnerstvu Fondacije Miloš Karadaglić i Crnogorskog narodnog pozorišta, uz podršku Ministarstva kulture i medija i Muzičkog centra Crne Gore, te kompanija Henley & Partners i Adriatic Marinas Porto Montenegro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + eighteen =