Galerija ljetnjikovca Buća, Tivat – Izložba slika Majde Mučić

 

 

Izložba slika akademske slikarke Majde Mučić biće otvorena u Galeriji ljetnjikovca Buća Centra za kulturu Tivat u utorak 27. decembra u 20h.

Tivatskoj publici Majda će se predstaviti djelima rađenim u tehnici ulje na platnu.

 

,,Majda Mučić je naša savremena Frida Kalo, umjetnica koja hrabro korača stazama života/umjetnosti, njena brojna sazvučja su bojevni usklici života, ali njezin šapat duše koja želi da se podijeli, pokloni, daruje zarad onog unutrašnjeg, nemuštog govora koji nam slikom najjasnije kazuje.

Majda nas kreće kroz raznolik i izdiferenciran tematski vokalibur – od starogradske arhitekture, pejzaža, mrtve prirode, portreta i aktova, do citata djela istorije umjetnosti  i čitavog jednog izmaštanog dalekog svijeta kojim je vode njena stvarna i sanjana putovanja, zapisala je mr. Anastazija Miranović.

,,Majda Mučić je jedan od umjetničkih cvjetova Podgorice, svojevremeno umjetničko čudo od djeteta ili, kako su se tada izrazili članovi komisije za prijem učenika u poznatu i priznatu cetinjsku Umjetničku školu,  talenat nad talentima. Majda Mučić danas je – i ne samo zbog toga što je u međuvremenu, nakon srednje umjetničke škole, u rekordnom roku završila i cetinjsku likovnu akademiju, već u prvom redu prema svemu  onom što i kako radi, stasala u vrsnog akademskog slikara ali i aktera i poslenika mnogih humanističkih projekata i akcija. Riječju, stasala je u stvaraoca i ličnost  za ponos i porodici i gradu i Crnoj Gori ukupno. Iza nje je danas na desetine samostalnih i zajedničkih izložbi, više raznih humanitarnih i drugih sličnih akcija…“, zapisao je Rifat Rastoder.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven − 6 =