Gradsko pozorište Podgorica na pozorišnom festivalu ,,Bez prevoda”


Gradsko pozorište Podgorica učestvovaće na XXVI Jugoslovenskom pozorišnom festivalu ,,Bez prevoda” koji se u produkciji Narodnog pozorišta Užice od 01.11 do 07.11. održava u Užicu.

Festival je takmičarskog karaktera, a predstava Gradskog pozorišta Podgorica, rađena u koprodukciji sa Beogradskim dramskim pozorištem i JU ,,Grad teatar” iz Budve, ,,Zelena čoja Montenegra”, po motivima romana Moma Kapora u saradnji sa Zukom Džumhurom, u režiji Nikite Milivojevića, izvođenjem u neđelju 07. novembra zatvara ovogodišnje izdanje festivala.

U predstavi igraju: Miloš Pejović – Knjaz Nikola Petrović, Dejan Đonović – Skender, Božidar Zuber – Vojvoda Vukašin, Simo Trebješanin – Serdar Filip, Jelena Simić – Mejdžori Evans, Maja Stojanović – Knjaginja Milena, Andrija Kuzmanović – Osman Paša, Branimir Brstina – Hansen, Ivan Tomić – Varočelo/Tahir Beg, Stefan Radonjić – Belimarković, Milorad Damjanović – Tomel, Ivan Zablaćanski – Sergejev

Kao razlog selekcije se navodi da ova predstava ,,želi da nam pokaže da na ovom svijetu ne postoje samo politika, ratovi i prevare, nego i čast, ponos i ljubav’’.

Festival se ove godine vodi pod sloganom ,,Pričaj mi o nežnosti”, a pored Gradskog pozorišta iz Podgorice, Beogradskog dramskog pozorišta i JU ,,Grad teatar’’ iz Budve, učestvuju i sledeća pozorišta iz regiona: Bosansko narodno pozorište iz Zenice, Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda, Pozorište promena iz Novog Sada, Crnogorsko narodno pozorište, Atelje 212 i Narodno pozorište iz Pirota.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + nineteen =