Gradsko pozorište Podgorica – Obilježen Svjetski dan lutkarstva


Preko 2000 mališana prisustvovalo je proslavi Svjetskog dana pozorišta za đecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva, koje je Gradsko pozorište obilježilo izvođenjem predstava ,,Snježna kraljica” i ,,Maca papučarica”, kao i performansom ,,Lutka i njen svijet”.

Povodom Svjetskog dana pozorišta za đecu i mlade izvedena je predstava ,,Snježna kraljica”, a tradicionalnu poruku, koju je uputila Su Džajls AM, predsjednica ASSITEJ-a -Udruženja za razvoj pozorišta za đecu i mlade, pročitao je glumac Stefan Vuković. 

Svjetski dan lutkarstva obilježila su izvođenja predstave ,,Maca papučarica” i performans pod nazivom ,,Lutka i njen svijet”.  Pored izloženih lutaka sa scenografijom iz najgledanijih predstava Gradskog pozorišta Podgorica, posjetioci su se, putem edukativne radionice koju je, u Ljetnjikovcu Njegoševog parka, održao Davor Dragojević, bliže upoznali sa umjetnošću i tehnikom lutkarstva. Poruku Međunarodne lutkarske asocijacije, koju je ove godine napisala Ranjana Pandey, indijska lutkarka, pročitala je glumica Marija Đurić.

Takođe, svi mališani su imali priliku da upoznaju sa pozorišnim pravilima, kroz ilustrovano ,,Uputstvo za upotrebu pozorišta”, čiji je autor glumac Dejan Đonović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + four =