Gradsko pozorište Podgorica – Predstava ,,Kozocid’’


Predstava ,,Kozocid’’, po tekstu i u režiji Vide Ognjenović, biće izvedena 27. i 28. februara u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović’’ sa početkom u 20h.

U predstavi igraju: Milivoje Mišo Obradović, Igor Đorđević, Mladen Nelević/Dušan Kovačević, Dejan Đonović, Dubravka Drakić, Simo Trebješanin/Davor Dragojević, Pavle Ilić, Goran Slavić, Danilo Čelebić, Stevan Radusinović, Ivana Mrvaljević, Miloš Pejović, Branka Femić Šćekić, Jelena Simić, Katarina Krek, Omar Bajramspahić, Željko Caja Radunović, Maja Šarenac, Dragan Račić i Pavle Popović.

Polazište drame ,,Kozocid” je događaj iz prošlosti nekadašnje Jugoslavije, kada je prioritet petogodišnjeg plana obnove i izgradnje nakon Drugog svjetskog rata bila industrijalizacija zemlje. Stručnjaci su tada procijenili da bi u planinskim krajevima zemlje (Crna Gora, Hrvatska, Bosna) trebalo razvijati drvnu industriju. Da bi se za to stvorili uslovi, morale su se istrijebiti koze jer, prema njihovim proračunima, nanose veliku štetu obnavljanju šuma. U siromašnim seoskim domaćinstvima gdje su koze bile važan izvor prihoda, to je odjeknulo kao kazneni pohod i nastala je velika pometnja…

Predstava ,,Kozocid” osvajala je brojne nagrade na festivalima, među kojima su Susreti kazališta/pozorišta Bosne i Hercegovine – Brčko, Međunarodni festival glumca – Nikšić, Međunarodni pozorišni festival ,,Sterijino pozorje“ Novi Sad i drugi.

Karte su dostupne na mobilnoj aplikaciji Gradskog pozorišta Podgorica, kao i na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović”. Radno vrijeme biletarnice: radnim danima od 09h do 20h i vikendom od 10h do 13h i od 17h do 20h. Kontakt telefon: 020 664 237

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 − eleven =