Gradsko pozorište Podgorica – Predstava ,,Modro blago”


Nagrađivana predstava  ,,Modro blago” (8+) sa  Dramske scene za đecu Gradskog pozorišta, biće izvedena 8. i 9. oktobra, sa početkom u 12h  u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”. Po motivima romana, jednog od najistaknutijih pisaca i pjesnika Dušana Kostića, tekst je napisao i dramatizovao Stevan Koprivica, a režirala Staša Koprivica.

U predstavi igraju: Vule Marković/Omar Bajramspahić – Žarko, Jelena Simić – Mira, Pavle Popović – Polpeta, Vukan Pejović/Omar Bajramspahić – Zujo, Maja Šarenac – Drugarica gospođica, Dejan Đonović – Ditrih, Goran Slavić – Brbo, Jelica Vukčević/Marija Đurić – Elza,  Branka Femić – Mama i Emir Ćatović/Stefan Vuković – Mudroša

Scenografiju potpisuje Vladislava Munić Cunnington, kostimografiju Magdalena Klašnja a kompozitor je Srđan Marković.

Nekada davno, u lijepom  gradu između mora i planina, živjeli su dječaci i djevojčice koji su se igrali i maštali. Bilo je to vrijeme kada nije bilo kompjutera, konzola, fejsa, Tvitera ni Instagrama, ma koliko to nevjerovatno zvučalo. U tom vremenu i u tom gradu dani su tekli mirno i pomalo dosadno, a sve važno i lijepo što je trebalo da se dogodi bilo je smješteno u očekivanju sutrašnjeg dana, nekog budućeg vremena. A onda, odjednom… Iz mraka prošlosti pojavilo se… Nešto.

Nagradom dječijeg žirija nagrađena je na 26. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu.

Karte su dostupne putem mobilne aplikacije Gradskog pozorišta Podgorica i na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović”. Radno vrijeme biletarnice: pon-petak od  09h do 20h i vikendom od 10h do 13h i od 17h do 20h.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × two =