Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Prodavnica igračaka“


Predstava „Prodavnica igračaka“ (6+), u produkciji Lutkarske scene za đecu Gradskog pozorišta, biće izvedena u neđelju 22. decembra 2019. godine, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Prema tekstu rumunskog autora Aleksandrua Popeskua, predstavu je režirao i adaptirao poljski reditelj Jaroslav Antonjuk.

Akteri ove vizuelno opčinjavajuće lutkarske dogodovštine publiku vode u čarobnu radnju sa igračkama, đe će se malena Dina naći pred odlukom od životne važnosti. Jer, u ovoj prodavnici igračke se ne plaćaju  novcem, već godinama života. Predstava najmlađoj publici razotkriva važnu istinu da materijalne stvari ne donose sreću, te da u životu veću vrijednost imaju ljubav, prijateljstvo, ośećanja i brižnost. 

Igraju: Katarina Krek, Goran Slavić, Branka Femić-Šćekić, Branko Ilić i Pavle Ilić.

Reditelj Antonjuk potpisuje i songove za predstavu, a u autorskom timu su još: Eva Farkašova (scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka), Zoran Đerić (dramaturg), Bogdan Szczepanski (kompozitor), Vladimir Slaninka (video animacija) i Davor Novak (korepetitor). Prevod teksta potpisuje Pero Mioč.

Ulaznice se mogu rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 3 =