Gradsko pozorište Podgorica – Predstave “Ružno pače” i “Maca Papučarica”

Vikend u Gradskom pozorištu obilježiće izvođenje dvije predstave za našu najmlađu publiku:

Lutkarska predstava ,,Ružno pače”(6+), koju je po tekstu Ivana Bojovića režirao Jaroslaw Antoniuk, biće izvedena u subotu, 22.01. u sali Dodest KIC-a ,,Budo Tomović” sa početkom u 11h i 13h.

U predstavi igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević, Monika Čampar, Marija Jovićević, Jovan Radulović i Matija Đaletić.

Milovan, junak iz adaptirane Andersenove bajke, klovn, glumac – iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva – to je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od strane okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Ko od nas nije doživio sličnu situaciju, koja je postala drama?

Lutkarska predstava ,,Maca Papučarica”(3+), koju je po motivima priče Ele Peroci režirao Davor Dragojević/Branka Femić Šćekić, biće izvedena u nedelju, 23.01. u sali Dodest KIC-a ,,Budo Tomović, sa početkom u 11h i 13h.

U predstavi igraju: Tihana Ćulafić, Sejfo Seferović, Dijana Dragojević, Marija Đurić i Pavle Popović.

Maca Papučarica stalno odnosi dječije papučice i negdje ih skriva. Mame kažu da se papuče moraju nositi, ali kako kad ih nema? Naši junaci idu u šumu u potragu za kućom Mace Papučarice i otkrivaju njenu tajnu.

Karte su dostupne putem mobilne aplikacije Gradskog pozorišta Podgorica, kao i na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović”, radnim danima od 9h do 20h i vikendom od 10h do 13h i od 17h do 20h. Kontakt telefon: 020 664 237.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 5 =