Gradsko pozorište Podgorica – Program za vikend


Tokom vikenda u Gradskom pozorištu biće izvedene predstava sa Lutkarske i Dramske scene za đecu.

Lutkarska predstava ,,Maca papučarica” (3+) po motivima priče Ele Peroci, u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića, biće izvedena 4. novembra u Dodest sali Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović” sa početkom u 12 sati.

U predstavi igraju: Tihana Ćulafić, Sejfo Seferović, Dijana Dragojević, Marija Đurić i Pavle Popović.

Maca papučarica stalno odnosi đečije papučice i negdje ih skriva. Mame kažu da se papuče moraju nositi, ali kako kad ih nema? Naši junaci idu u šumu u potragu za kućom Mace papučarice i otkrivaju njenu tajnu.

Nagrađivana predstava  ,,Modro blago” (8+) sa  Dramske scene za đecu, biće izvedena 5. i 6. novembra sa početkom u 12h  u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”. Za komad, koji je rađen po motivima romana jednog od najistaknutijih pisaca i pjesnika Dušana Kostića, tekst je napisao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica.

U predstavi igraju: Vule Marković/Omar Bajramspahić, Jelena Simić, Pavle Popović, Vukan Pejović/Omar Bajramspahić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić -, Jelica Vukčević/Marija Đurić, Branka Femić i Emir Ćatović/Stefan Vuković.

Scenografiju potpisuje Vladislava Munić Cunnington, kostimografiju Magdalena Klašnja a kompozitor je Srđan Marković.

Nekada davno, u lijepom  gradu između mora i planina, živjeli su dječaci i đevojčice koji su se igrali i maštali. Bilo je to vrijeme kada nije bilo kompjutera, konzola, fejsa, Tvitera ni Instagrama, ma koliko to nevjerovatno zvučalo. U tom vremenu i u tom gradu dani su tekli mirno i pomalo dosadno, a sve važno i lijepo što je trebalo da se dogodi bilo je smješteno u očekivanju sutrašnjeg dana, nekog budućeg vremena. A onda, odjednom… Iz mraka prošlosti pojavilo se… Nešto.

Gradsko pozorište nastavlja uspješnu saradnju sa vrtićima, osnovnim i srednjim školama pa će predstavu u ponedeljak gledati učenici OŠ ,,Novka Ubović“, ,,Radojica Perović“, ,,Marko Miljanov“ i ,,Vladimir Nazor“.

Karte su dostupne na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović”.  Radno vrijeme biletarnice: radnim danima od 9h do 20h i vikendom dva sata prije početka predstave. Kontakt telefon: 020 664 237 i 068551460.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 2 =