I u septembru kvalitetan i raznovrstan program Podgoričkog kulturnog ljeta


Publiku i u septembru očekuje kvalitetan i raznovrstan program Podgoričkog kulturnog ljeta: koncerti, pozorišne predstave, književne večeri, izložbe, kao i tradicionalni festivali.

Manifestacija će 21. septembra biti krunisana koncertom poznatog crnogorskog benda Makadam, koji će time obilježiti i veliki jubilej – 45 godina postojanja. Članovima benda na bini će se pridružiti neka od regionalno najpoznatijih muzičkih imena: Sergej Ćetkovic, Nenad Kneževic Knez, Vladimir Maraš, Šule Jovović, Marko Vlahović, Nina Žižić, Marko Vukčević i dr. Koncert će biti održan na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

U toku ovog mjeseca slijede i dva tradicionalna festivala – Festival internacionalnog alternativnog teatra FIAT (od 8. do 17.) i DŽADA FILM FEST (od 11. do 17.).

Početak septembra obilježiće kvalitetan muzički program: u petak, 1. septembra, u 20 časova, u CKZ Ribnica, nastupiće DJ MOOR, dok će promocija romana “Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo”, spisateljice Mirjane Drljević biti organizovana dan kasnije, u 20 časova, u Galeriji “Risto Stijović”.

U Muzičkoj kapeli na Kruševcu, u neđelju, 3. septembra, u 20 časova, biće priređen poetsko-muzički događaj “Zvuk intime”. U okviru programa će nastupiti violiniskinja Verica Čuljković, pjesnikinja Jelena Božović i gudački kvartet “Unique”.

U Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, dan kasnije, u 20 časova, publici će se predstaviti novoosnovani gudački kvartet “Gosl”, koji čine Luka Perazić, Viktor Huter, Petar Obradović i Sari Šaćiri.

Četvrtak, 7. septembar, obilježiće čak četiri događaja: izložba “Ispod površine” umjetnice Ivanke Vane Prelević, u Modernoj galeriji, pozorišna predstava Korifej teatra “Suton u javorovom vrtu”, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, nastup ABBA tribute benda u CKZ Ribnica, kao i koncert benda Chimi-Chango na Trgu Argentina.

U subotu, 9. septembra, u 21 čas, u Mediteranskom vrtu na Gorici, koncert će prirediti crnogorski violinista Luka Perazić, a na platou iza Muzičkog centra i Crnogorske Kinoteke, u istom terminu, biće održana Rockstrikcija, rokenrol događaj godine, u okviru koje će nastupiti grupe Let 3 i Atheist Rap.

U neđelju, 10. septembra, u Mediteranskom vrtu na Gorici, biće održan koncert pijanistkinje Marije Mitrović, i klarinetiste Stefana Pavićevića, dok će 12. septembra, u Galeriji Art biti otvorena izložba “Take back the space” umjetnica Renate Billensteiner, Judith Gattermayr, Petre Gell, Sigrid Krenner, Miriam Roithinger.

Centar kulturnih zbivanja Ribnica biće domaćin programa 14. i 17. septembra, kada će nastupiti beogradska grupa Prti Bee Gee i poznati DJ Kristijan Molnar.

U utorak, 19. septembra, u 19 časova, u Staroj varoši (Ul. Keše Ðurovića), biće organizovan program “Dan stare Podgorice”.

Ovogodišnje izdanje Podgoričkog kulturnog ljeta počelo je 7. juna, i sa preko sedamdeset izuzetno kvalitetnih i raznovrsnih programa na različitim lokacijama u gradu, izuzetno dobro posjećenih, još jednom pokazalo da je značajna i dragocjena ljetnja manifestacija primjerena publici svih starosnih doba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 1 =