Imenovan žiri za Godišnju nagradu časopisa KOMUN@ za 2021.godinu


25.02.2022.

Osnivač časopisa Komun@ na današnjoj sjednici imenovao je tročlani žiri za dodjelu ovogodišnje jubilarne, sedme po redu Godišnje nagrade časopisa Komun@ za 2021.godinu koja se dodjeljuje za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore, a Konkurs za prijavu mogućih laureata otvoren je do 1.marta 2022.godine.

Žirijem će predsjedavati Salko Luboder, publicista i istaknuti kulturni stvaralac. a  članovi žirija su: dr Goran Sekulović, akademik DANU i mr Željko Rutović, publicista i teoretičar  medijske kulture.

Inače Godišnja nagrada Komun@ se dodjeljuje od 2015 godine, a dosadašnji laureati bili su novinar, pjesnik i publicista Željko Milović, zatim Senad Gačević profesor sa Muzičke akademije na Cetinju, potom Željko Sošić, poznati crnogorski reditelj i scenarista TV serije „Božićni ustanak“, Nenad Stevović, publicista, politikolog, istraživač i organizator crnogorske dijaspore, Slobodan Čukić, publicista, dugogodišnji  novinar “Vijesti” i  Pobjede, autor više značajnih knjiga koji je u  proteklih 20 godina obradio mnoga istorijska pitanja u formi dužih eseja i feljtona i prof.dr Radovan Radonjić, jedinstvena intelektualna figura u novijoj povijesti Crne Gore, koja  je dosljedno njegujući kritički odnos dala nemjerljiv doprinos ukupnoj njenoj emancipaciji, snaženju državotvorne svijesti i crnogorske nacionalne samobitnosti, njenog jezika, kulture i duha.

Termin održavanja prigodne  svečanosti povodom dodjele Godišnje nagrade časopisa Komun@ za 2021.godinu biće naknadno saopšten nakon što žiri donese odluku. o nagrađenim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 8 =