Incijativa mladih za ljudska prava – Književno veče


U prostorijama Građanske kuće u Podgorici, u petak 24. maja u 18h, održaće se književno veče koje organizuje Incijativa mladih za ljudska prava, na kojoj će voditi razgovor istaknut književnici o temama naše ratne prošlosti, njenih posljedica, važnosti pomirenja i oslobođenja od tereta prošlosti. Kroz moć riječi, književnosti u umjetnosti, veče će biti posvećeno refleksiji o navedenim temama, razumijevanju i prihvatanju.

Učesnici književne večeri biće Tanja Bakić, književnica, Kemal Musić, književnik, Aleksandra Vučetić, književnica, Edin Smailović, istoričar.

Specijalni gost večeri biće slikar Mirko Dragović.

Nakon književne večeri, biće organizovano razgledanje izložbe srednjoškolaca i studenata Likovne akademije Cetinje na temu pomirenja, suočavanja sa prošlošću, pravde i rata.

Aktivnost je organozovana u sklopu projekta „Inicijativa tranzicione pravde kroz obrazovanje i umjetnost“, koji je podržan kroz regionalni projekat „Podrška EU izgradnji povjerenja na Zapadnom Balkanu“, uz finansijsku podršku Evropske unije. Regionalni projekat sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − ten =