„Inspirativni razgovori“ u Rožajama – Gost Đorđe Šćepović


U subotu 11.12.2021. godine od 18h u prostorijama NVO Karika u Rožajama održaće se „Inspirativni razgovori“ u kojem će gostovati nagrađivani pjesnik Đorđe Šćepović. Moderator događaja će biti profesor Agim Ljaić, a uvodničar Mirza Luboder.

Đorđe Šćepović je autor više knjiga poezije: „Provincije spasa“ (2004), „Molitva za Judu“ (2004), „Par riječi o strahu“ (2005), „Apostol iz Bloka A“ (2006), „Triput reci metropola i nahrani ptice slovima“ (2009), „Dok crtah mapu svojih putovanja“ (2016), „Prije objave“ (2017), „Doba“ (2018) i „Glasnici“ (2020). Za knjigu kratke proze „Gozba“ (2019) je dobio nagradu „Zaim Ademović“. Poezija mu je prevođena na engleski, mađarski i slovenački jezik.

„Inspirativni razgovori“ su platforma za diskusije o kulturi i umjetnosti u okviru projekta Culture up Rožaje koji sprovodi NVO Karika, a  projekat je podržan kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Program finansira Evropska unija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten + six =