Institut za crnogorski jezik i književnost – Poklon knjige za Montenegrinu

 

icjk2

 
 

22. avgusta 2014. godine fond knjiga u redakciji portala Montenegrina.net znatno je uvećan. Obogaćen je kompletnim izdanjem Instituta za crnogorski jezik i književnost. Gospodin Aleksandar Radoman, u ime Instituta za crnogorski jezik i književnost predao nam je ovaj veoma dragocjen poklon.

 

Knjige od ICJK

 

U kompletu se nalaze knjige iz svih Institutovih biblioteka u kojima su publikovana izdanja iz oblasti filologije, knjige o Petru II Petroviću Njegošu, izdanja iz oblasti nauke o književnosti, izdanja iz starije crnogorske književnosti, neobjavljivani rukopisi, kritička izdanja, izbori, antologije, hrestomatije vezane za crnogorsku književnost, rječnici crnogorskih govora nastali kao rezultat projekta Ispitivanje crnogorskih govora, izdanja iz oblasti jezikoslovlja, kako prevedena tako i izdanja domaćih autora i značajnih autora iz okruženja, bio-bibliografije crnogorskih lingvista, filologa, književnika, istoričara književnosti, književnih kritičara te kulturnih poslenika i drugih znamenitih ličnosti. Tu su i knjige iz biblioteke “Posebna izdanja” iz koje izdvajamo Istoriju crnogorske književnosti sadržane u tri toma koja obuhvata period od početaka pismenosti do 1918. godine.

 

Knjige od ICJK - 2

Knjige od ICJK - 3

Knjige od ICJK - 5

 

Redakcija Montenegrine se srdačno zahvaljuje Institutu za crnogorski jezik i književnost na ovom izuzetno vrijednom poklonu.