Izložba fotografa Dragana Teodorovića Zeka u KIC-u


Izložba fotografija poznatog fotografa Dragana Teodorovića Zeka “To je bilo neko lepše i srećnije vreme” biće otvorena u organizaciji KIC-a “Budo Tomović” u četvrtak, 8. juna, u izložbenom holu KIC-a, u 20 sati.

Riječ je o postavci koju čine fotografije sa koncerata različitih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije i drugih svjetskih metropola. U samom fokusu fotografija je publika i njihovo raspoloženje tokom koncerata iz punih dvorana, hala, arena i sa stadiona. Izložbu prati promocija istoimene fotomonografije, a u okviru muzičkog dijela otvaranja izložbe nastupiće popularni KIC pop hor.

Izložbu će otvoriti muzičar Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon.

Od 1985. godine Dragan Teodorović Zeko, najprije amaterski, a potom i profesionalno aktivno bilježi fotografskom kamerom najzanimljivije momente i atmosferu na koncertima, kao i energiju glumaca na pozorišnim daskama i filmu. Rad sa grupom “Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra” započeo je 1999. godine. Fotografije su mu objavljivane u svim domaćim, ali i najprestižnijim svjetskim časopisima i novinama: Rolling Stone, Playboy, Figaro, Madame, Le Monde, Corriere della Sera. Izlagao je na više samostalnih i zajedničkih izložbi fotografije u zemlji i inostranstvu: BiH, Srbija, Argentina, Italija, Češka, Poljska i Francuska. Potpisuje 6 fotomonografija, ali i knjige, “Rokopise” Petra Pece Popovića i “Uživo autobiografija” Miše Aleksića.

Postavka će moći da se pogleda do 16.juna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × five =