Izložba slika Ivane Vujačić 21. septembra u KIC-u


KIC „Budo Tomović“ biće domaćin prve samostalne izložbe slika Ivane Vujačić pod nazivom „Momenti“ koja će biti otvorena u poneđeljak, 21.septembra 2020. godine, u izložbenom holu KIC-a, u 19 sati.

                 Izložbu će otvoriti pjesnik Boris Burić član NVO Montenegro Records.

                “Umjetnost je bila prisutna u mom životu još od ranog djetinjstva. Prvo balet, zatim srednja muzička škola za muziku i balet, a likovna umjetnost je to vezala i za mene bila hobi. Kada je slikanje iz hobija preraslo u pokretačku energiju, shvatila sam da je želim podijeliti sa drugima i da na taj način dobijem povratnu reakciju posmatrača. Potreba za kreativnim radom je svakodnevna, a tiče se stvaranja i kreiranja upotrebom različitih vrsta materijala: tekstil, drvo, glina. Ipak slikarstvo mi pruža potpunu slobodu izražavanja, posebno zadovoljstvo koje hrani um, a onda se to unutrašnje prepliće na površini platna. Što se tiče postavke slika koje sam pripremila nastajala je u momentima koji su dozvoljavali i koji su bili inspirativni. Tehnika kojom se služim je akrilik na platnu. Motivi su različiti. Sastavljanjem likovnih elemenata u harmoničnu cjelinu na pojedinim slikama sam povezivala nespojive oblike u biološkom svijetu, ili neodržive ravnoteže u fizičkom, gdje sam stvarala moguće ali neviđene, nepostojeće oblike.” Ivana Vujačić

               Publika će izložbu moći pogledati do 25.septembra.

              Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − twenty =