Izvođenjem „Bladi muna“ završeni „Naši dani“ u Beogradskom dramskom pozorištu


Izvođenjem predstave „Bladi mun“ po tekstu i u režiji Ane Đorđević, u Beogradskom dramskom pozorištu završen je mini festival „Naši dani“ koji je predstavio tri uspješne produkcije CNP-a beogradskoj publici.

Nakon izvođenja na Danima komedije u Jagodini gdje je glumac Stevan Vuković dobio nagradu za najboljeg mladog glumca, predstava je i u BDP-u naišla na odličan prijem publike.

Direktor BDP-a Jug Radivojević izrazio je zahvalnost na naporu koji je CNP načinilo. „Znamo da nije nimalo jednostavno u ova vremena organizovati dolaske sa velikim brojem predstava i učesnika i mi koji to radimo najbolje znamo kakav to napor iziskuje. Hvala vam na odličnim predstavama i na jednom izboru repertoara koji je omogućio našoj publici da vidi šta i na koji način radite. „Naši dani“ su nastali sa idejom konstantne razmjene predstava teatara u regionu, i tu su Drama SNG iz Ljubljane i Maribora, zagrebački ZKM, Bitolj i Veles iz Makedonije, Narodno pozorište iz Sarajeva, i uz CNP iz Podgorice, nadam se da će uz odžavanje kontinuiteta, ovakva sardnja sve više dobijati na značaju. Pune sale i ovacije publike sve tri večeri potvrđuju važnost ovakve saradnje sa vašim pozorištem“, istakao je Radivojević.

O gostovanjima u BDP-u govorio je direktor CNP-a Marko Baćović. „Pozorište stalno treba da širi svoju publiku i da ulazi u nove saradnje sa drugim srodnim teatrima. Tako je i ova saradnja sa Beogradskim dramskim pozorište dobar potez za oba pozorišta. Očekivali smo dobar prijem sve tri večeri jer se radi o predstavama koje se na matičnoj sceni igraju na kartu više i dobijamo pozive drugih pozorišta i festivala iz regiona za njihova dalja izvođenja, i ispostavilo se da su predstave komunicirale sa publikom na najbolji mogući način. Zadovoljstvo je kada podignete na noge publiku i u drugim pozorištima i drugim sredinama“, istakao je Baćović.

Beogradsko dramsko pozorište gostovaće u CNP-u 25, 26. i 27.  aprila sa predstavama: „Demokratija“ J. Brodskog, u režiji Veljka Mićunovića, „Čitač“ F. Šilija, u režiji Borisa Liješevića i „Zaljubljeni Šekspir“ u režiji Ane Tomović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × four =