Jahorinafest – Specijalna nagrada za Miodraga Bola Boškovića

 

Bole BoskovicU periodu od 1. do 4. oktobra 2014. godine, u Sarajevu je održan Osmi međunarodni filmski festival “Jahorina – FEST”. Na ovogodišnjem Festivalu učestvovao je veliki broj filmova iz raznih zemalja.   U kategoriji kratkog turističkog filma, u kojoj je nastupao i crnogorski autor Miodrag Bole Bošković, prikazano je 85 filmova iz 30 zemalja (među kojima Austrija, Italija, Francuska, Rusija, Španija, Srbija, Argentina, Htvatska…). Film “TITOGRAD – Povratak u buducnost” crnogorskog autora Miodraga Bola Boškovića, odlukom sedmočlanog žirija, osvojio je specijalnu nagradu “za posebnu filmsku vizuru”.

Bole Boskovic - Titograd - povratak u buducnost 2Ulogu statiste u filmu odigrala je Marija Mare Bošković, nekadašnje Fordovo lice u Crnoj Gori.

Scenario, režuiju i muziku, potpisuje crnogorski kompozitor i autor filmova o Crnoj Gori Miodrag Bole Bošković.

Grand prix festivala je dobio film “Svijetla za vrijeme adventa – Piroli” austriskog autora Adriana Botara…

“Zahvaljujem se stručnom žiriju na dodijeljenoj nagradi, pogotovo jer se radi o stručnom priznanju “specijalnoj nagradi za posebnu filmsku vizuru”. Ovo mi je prvo učešće i prva, ali nadam se ne i poslednja nagrada na ovom renomiranom međunarodnom filmskom festivalu” – istakao je Bošković.

 

Bole Boskovic - Titograd - povratak u buducnost 3