Januar u Muzičkom centru Crne Gore


Nakon novogodišnjih i božićnih praznika januar u Muzičkom centru Crne Gore obilježiće različiti muzički programi koji za cilj imaju da pored stalne publike zainteresuju i nove ljubitelje i poštovaoce ove umjetnosti.

Publika će moći da uživa u koncertima Crnogorskog simfonijskog orkestra 14. i 21. januara. Na prvom koncertu, 14. januara će pod upravom njemačkog dirigenta Kirila Stankova orkestar izvesti djela Roberta Šumana: uvertiru „Manfred”, „Koncert za violončelo i orkestar u a molu” i „Simfoniju broj 3 u Es-duru pod nazivom „Rajnska”. Kao solista na ovome koncertu nastupit će njemački violončelista Niko Trojtler, vođa grupe violončela Filharmonije AltenburgGera. Na drugom koncertu 21. januara, pod vođstvom španskog dirigenta Migela Romea, crnogorski simfoničari će premijerno izvesti muziku iz neoklasičnog baleta „Igra karata” ruskog kompozitora Igora Stravinskog, kao i uvertiru iz opere „Čarobna Frula” V. A. Mocarta i „Simfoniju broj 7 u d-molu” Antonjina Dvoržaka. Oba koncerta se održavaju na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore, sa početkom u 20h.

Kamerni koncert dua koji čine Isak Haračić, vođa violončela Sarajevske filharmonije i pijanistkinja Sonja Marković, planiran je za utorak, 25. januar u Kamernoj sali MCCG u 20 časova. Ovaj duo iz Bosne i Hercegovine predstaviće se kompozicijama Miloja Milojevića, Kamija Sen-Sansa, Bohuslava Martinua i Nikolaja Mjaskovskog.

Edukativni sektor Muzičkog centra Crne Gore priredio je dva programa za mjesec januar. Prvi je koncert-predavanje čembaliste i pedagoga, Timura Haliulina, soliste Belgorodske i Kurske filharmonije iz Rusije. Koncert-predavanje biće realizovan u saradnji s Ruskim domom u Podgorici, u četvrtak 20. januara sa početkom u 19 časova u Kamernoj sali MCCG. Pored ovoga, multimedijalni projekat namjenjen djeci – “Karneval životinja” u izvođenju studenata umjetničkih fakulteta sa Cetinja održaće se u subotu, 29. januara u 12 časova na Velikoj sceni MCCG.

Karte se mogu rezervisati na broj telefona 068366319  i kupiti na biletarnici MCCG.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + fifteen =