JU Muzej i galerija Tivat – Izložba fotografija „Metamorfoze“ autora Milivoja Jocića


JU Muzej i galerija Tivat i ove godine mjesec april posvećuje fotografiji kao mediju izražavanja. Prva u nizu aktivnosti je izložba fotografija „Metamorfoze“ autora Milivoja Jocića.

Svečano otvaranje izložbe je u petak, 1. aprila u 19 sati.

Milivoje Jocić je srpski dokumentarni i putopisni fotograf. Svojom fotografijom pokušava da uhvati pravi trenutak koji govori o životu i kulturi svojih likova. Rado se fokusira na provokativne, vizuelno zanimljive trenutke. Iz cijelog autorovog djela zrači nostalgija za svijetom koji nepovratno nestaje pod diktatom globalizacije.

O svom stvaralaštvu autor je zapisao: „Većina nas cijeli život na licu nosi masku. Za maskom skrivamo osjećanja, razmišljanja i namjere. Maske spadaju rijetko i tada često ostajemo šokirani time sto vidimo. Metamorfoze su proizvod mašte autora, dnevnik procesa u kome se lica sa fotografija postepeno pretvaraju u maske kao sto i mi godinama svjesno ili nesvjesno stvaramo svoj lik koji pokazujemo svijetu. Lica u Metamorfozama su izabrana iz raznih kultura i predstavljaju materijal koji se topi i nestaje u kotlu globalizacije koja svet pretvara u monotonu masu.“-

Izložbu, koja će biti postavljena u galerijskom prostoru na prvom spratu, otvoriće Marija Saičić na platou ispred galerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + seventeen =