KASTELOVO VEČE U BEOGRADU

 

 

 

Beogradski Institut Belko i Srpsko književno društvo  organizuju promociju književnog opusa pjesnika Borisa Jovanovića Kastela koji, po mišljenu kritike, važi za najznačajnijeg autora mediteranske orijentacije i čije djelo pripada podjednako svim narodima i kulturama Sredozemlja. O poeziji, esejima, sudbini Mediterana i internacionalnoj recepciji njegove književnosti koju čini preko dvadeset knjiga poezije, eseja i prevoda, sa pjesnikom će razgovarati književnica Dragica Užareva. U ime organizatora prisutne će pozdraviti Slađana Bulajić Jokić, direktorica Instituta i Živko Nikolić, književnik i urednik tribine.

 

 

U muzičkom dijelu publici će se predstaviti Nikola Mijajlović, član Simfonijskog orkestra RTS-a, a izvode iz Kastelove poezije čitaće akademski glumac Aleksandar Kecman.

Veče će biti upriličeno u svečanom salonu Srpskog književnog društva u petak, 2. februara 2018. godine sa početkom u 20 sati.

Svoje prisustvo ovoj večeri potvrdili su poslenici Ambasade Republike Crne Gore u Srbiji, predstavnici Gradskog sekretarijata za kulturu kao i brojni prijatelji poezije.