KFPD – od 2. do 12. jula ključevi grada u rukama najmlađih


Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD), 31. po redu, svečano će biti otvoren u neđelju 2. jula u 21 i 30 na Ljetnjoj pozornici, kada će predśednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, po tradiciji, ključeve grada predati đeci.

Prisutne će pozdraviti predśednik Crne Gore Jakov Milatović koji je visoki pokrovitelj Festivala.

Publici će biti predstavljen program pod nazivom “Zamislite, djeco…” za koji scenario i režiju potpisuje Dejan Đonović. Rađen je u produkciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu, a ujedno je i slogan ovogodišnjeg Festivala.

Simbol – vila Alkima i slogan Festivala „Zamislite, djeco…“ inspirisani su motivima knjige ”Kotorske legendice”, čiji je izdavač Opštinska javna ustanova (OJU) ”Muzeji” Kotor.

Pozorišni program ovogodišnjeg Kotorskog festivala pozorišta za đecu čini 15 predstava, od kojih je 11 takmičarskih. Nastupiće pozorišne trupe iz Izraela, Švedske, Španije, Italije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore.

Glavni program Festivala će se najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i zgrada Starog zatvora.

Pored pozorišnog programa, Festival će imati bogat prateći program, a čine ga edukativno-teorijski program, đečje scensko stvaralaštvo, likovni i književni program.

Ove godine biće angažovano oko 300 volontera različitih uzrasta.

Zahvaljujući saradnji sa Fondacijom “Budi human”, novac od podizanja karata biće opredijeljen za liječenje đece kojoj je finansijska pomoć za tu namjenu neophodna i koja će, nadamo se već sljedećeg ljeta, sa nama udružiti osmjehe na kotorskim scenama i uživati u festivalskom programu.

Na lokacijama za podizanje karata biće postavljena kutija, u koju je predviđeno ubacivanje novca u vrijednosti od najmanje tri eura, nakon čega će se moći podići karta.

Karte će se preuzimati na dvije lokacije:

  • U Kulturnom centru “Nikola Đurković”, svakog dana u dva termina: od 8 do 12 h i od 18 do 20 h, mogu se podići karte za predstave koje se toga dana igraju na ovoj lokaciji (sala Kulturnog centra), kao i za predstave koje se toga dana igraju na Ljetnjoj pozornici.
  • Karte zainteresovani mogu podići i na ulazu u Ljetnju pozornicu, od 20 do 21. 30 h – pred sam početak predstave koja će se te večeri igrati na ovoj lokaciji.

Podśećamo, Kotorski festival pozorišta za djecu koji je međunarodnog karaktera, organizuje Opština Kotor – Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti, pokrovitelj je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, a visoki pokrovitelj Predsjednik Države.

Zlatni sponzor Festivala je Domaća trgovina D.O.O. Podgorica (Aroma i Conto marketi).

Srebrni sponzor je Luka Kotor AD.                      

Sponzori su: Turistička organizacija Kotor, Kotorska suvenirnica, Ledo DOO, Neregelia DOO, Voli DOO, Hayat Regency Kotor Bay Resort, Knjaz Miloš Montenegro i Castel DOO – Hotel restoran Conte Perast.

Prijatelji Festivala su: Ambasada Španije u Beogradu, Bandiera DOO, Vukšić DOO, Blueline DOO, Srednja pomorska škola Kotor i Crnogorska plovidba AD.

Dobrodošli u Kotor koji je od 2. do 12. jula najinspirativniji – obojen najvedrijim bojama, posebno miriše na nova znanja, kreativnost i igru i donosi najčistiju energiju – onu koja nas posebno pokreće u danima kada je “grad u rukama najmlađih”!!!

PROGRAM FESTIVALA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + eleven =