KIC “Budo Tomović” – Autorsko veče kompozitora Milivoja Božovića

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 

 

Autorsko veče kompozitora Milivoja Božovića biće održano u utorak, 28.juna, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Na programu je koncert za obou i gudački orkestar, koncert za violončelo i gudački orkestar i minijatura za flautu i gudački orkestar.

Navedena djela izvešće gudački orkestar u sastavu: I violine – Marko Simović, Ana Perazić; II violine – Ana Živković, Luka Perazić; viole – Vladislava Drašković, Jovica Nikočević; violončela – Maja Antić, Kosta Popović; kontrabas – Slaven Turusković i solisti Nadica Ristić Simović – oboa, Ana Dulović – violončelo i Žana Lekić – flauta.

Milivoje Mićo Božović je rođen 1957.godine u Podgorici. Srednju muzički školu je završio u Podgorici, a Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Napisao je veliki broj djela među kojima su koncerti za soliste i orkestar, minijature za soliste i orkestar, skice za gudače itd. Njegove kompozicije su izvođene u Crnoj Gori, Srbiji, Austriji, Italiji, Albaniji, Španiji, Engleskoj, Njemačkoj i Rusiji. Član je Udriženja kompozitora Crne Gore. Radno je angažovan u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“.

Više info – Marko Simović, violinista 069 407 510