KIC „Budo Tomović“ – ISKRA KULTURE ZA OPŠTE DOBRO

 

„Izuzetno sam ponosna na KIC – ISKRU, kaže direktorica KIC-a Snežana Burzan. Dodaje da najprije želi da zahvali  svim zaposlenima u KIC-u koji su uz puno truda, rada i dobre volje, u svim segmentima od planiranja do organizacije i realizacije, doprinijeli da ove godine zavrijedimo pažnju više od 50 hiljada posjetilaca koji su pratili oko 300 raznovrsnih umjetničkih sadržaja, od čega je skoro petina bila premijerna. U završnici  programske i kalendarske godine, ova nagrada je najljepša potvrda kako rada i posvećenosti tako i  entuzijazma cijelog KIC tima“, smatra Burzan.

 

 

„Želim da zahvalim onima koji su KIC predložili za ovu nagradu, prepoznajući naš doprinos u izgradnji opšteg dobra. Iskrenu zahvalnost dugujemo: Fondaciji Petrović Njegoš, Romskom obrazovnom fondu, portalu Culture corner,  NVO Kutak, Savezu slijepih Crne Gore, NVO Queer Montenegro, Zavodu za metrologiju Crne Gore, NVO Allegro, ali i Zoji Đurović,  Slavku Kaleziću,  Mitru Miranoviću, Viktoriji Strugar i svima vama koji ste nas od prošlog petka kontaktirali dajući i svoj glas ZA ili komentarišući KIC-ISKRU kao sasvim zasluženu!

Takođe, veliko hvala Fondu za aktivno građanstvo (FAKT) koji upravo kroz ISKRU podsjeća koliko je zbilja važno „da dobro postane navika“. Hvala i Žiriju FAKT-a.“ 

Direktorica Burzan naglašava da je ponosna i zbog činjenice da je upravo KIC „Budo Tomović“ zaslužio ISKRU  među  84 predložena kandidata, kao i zbog toga što je naš centar  prva javna ustanova kojoj je dodijeljeno ovo specijalno priznanje za doprinos opštem dobru!

„Zahvaljujem na kraju ove uspješne poslovne godine Glavnom gradu i Sekretarijatu za kulturu i sport, našim brojnim domaćim i međunarodnim saradnicima, predstavnicima diplomatskih predstavništava u Podgorici, fondacijama, kulturnim centrima, NVO-ima i medijima sa kojima smo i ove godine odlično sarađivali za dobrobit bogatije kulturne ponude Glavnog grada. “Burzan je posebnu zahvalnost uputila podgoričkoj i crnogorskoj publici „koja nam bezuslovno poklanja svoje povjerenje i daje dodatni energetski puls, odnosno sad već i ISKRU „srcu kulture grada“.

I u 2017. ostaćemo mjesto susretanja raznolikih kvalitetnih kulturnih sadržaja, bićemo domaćini umjetničkim programima posvećenim različitim generacijama i interesovanjima probirljive podgoričke publike, uvijek otvoreni za građane i uvijek pokazujući visok nivo društvene i građanske svijesti”, zaključuje u obraćanju javnosti povodom dobijanja priznanja ISKRA Snežana Burzan, direktorica KIC-a. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − six =