KIC “Budo Tomović” – Izložba fotografija Damira Murseljevića


Izložba fotografija vizuelnog umjetnika i radio producenta Damira Murseljevića “Photo Jukebox” moći će u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović” da se pogleda od 8. do 13.decembra.

U sklopu izložbe koja nosi simboličan naziv “Photo Jukebox”, posjetioci će imati priliku da vide neke od autorovih radova iz perioda od 2004. godine do danas. Dok je izložba uglavnom krajnje dokumentarnog karaktera, njen fokus leži u kadrovima koji su uhvaćeni ‘u (sub)kulturuloškom letu’ – od muzičkih manifestacija, koncerata i festivala, do manjih ad hoc umjetničkih događaja, i istančan su prikaz umjetnikove mogućnosti da u pravom trenutku uhvati ljubav publike prema muzici. Damirova foto-priča od podgoričke alternativne i clubbing scene, do raznih festivala po Crnoj Gori, ali i onih evropski renomiranih, svojevrsna je posveta komunikaciji između publike i muzičara, kroz oko posmatrača/fotografa koji je u stvari i sam publika.

Izložbu će 8.decembra od 17 sati pratiti i berza ploča, a posjetioci će moći čuti i neke od muzičara sa fotografija upravo na ovim nosačima zvuka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 2 =