KIC “Budo Tomović” – Izložba slika Suada Masličića

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 

Izložba slika pod nazivom “Ekološka Crna Gora kao nadahnuće” autora Suada Masličića biće otvorena u organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” u poneđeljak, 19.septembra, u izložbenom holu KIC-a, u 20 sati.

izlozba-suada-maslicica-1Izložbu će otvoriti direktor Agencije za zaštitu životne sredine Ervin Spahić, a trajaće deset dana.

„Masličić je, svakako, samosvojan, originalan slikar. On prosto stvara svoj svijet potpuno usaglašen sa njegovom intimom, dubljim unutrašnjim porivima, egzistencijalnim i intelektualnim pogledima, stanovištima. Svemu viđenom i neviđenom, intuitivnom daje svoj pečat, svoje viđenje. Njegovi bajkoliki predjeli djetinjstva, sna, mirisa i toplina čaja, nezaštićenost ptica (a bogme i čovjeka) su neviđena i ljudski topla oaza u tjeskobi savremenog svijeta nad kojim se nadnijela ekološka katastrofa. Taj prostor, kolorit, njegovu duhovnu ljepotu i čestitost stvorio je, ogradio, Masličić, za ptice, a i za ljude: njegove poruke su eksplicitne, iznad svega humane, tople kao što su i linije i boje na njegovim platnima.“ Miloš Vulević

Suad Masličić je rođen 1945. godine u Beranama. Završio je fakultet za fizičku kulturu u Beogradu, višu saveznu trenersku školu i pedagogiju na filozofskom fakultetu. Radio je kao profesor u beranskoj gimnaziji. Do sada je imao 42 samostalne i preko 135 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + 8 =