KIC “Budo Tomović” – Književno veče dr Mihaila Zečevića


Književno veče dr Mihaila Zečevića biće održano u poneđeljak, 5.juna, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović“, u 19 sati.

U okviru programa učestvuju prof. dr Radoje Femić, prof. Radoman Čečović i autor. Stihove će govoriti glumac Pavle Ilić.

Mihailo Zečević je rođen 1968.godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Osnovne studije završio je na Odsjeku za srpski jezik i književnost, na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Postdiplomske studije završio je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Doktorirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu – smjer nauka o književnosti. Piše prozu i poeziju, bavi se književnom kritikom. Autor je romana “Alesendro“ i “Na tvojoj strani“, zbirke pjesama “Jer su mjesec zvijezde jele …“, knjige kratkih priča “Magareće basne za XXI vijek“, te knjige “Katalog zlih dana“ i knjiga “Prilozi za teoriju groteske I“ i “Prilozi za teoriju groteske II“. Radio je kao novinar u “Pobjedi“, „Omladinskom pokretu“, bio saradnik “Univerzitetske riječi“, “Prosvjetnog rada“ i mnogih drugih časopisa. Od 1995.godine radi u JU Službeni list Crne Gore u Podgorici kao urednik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × four =