KIC “Budo Tomović” – Koncert “Boščaluk”

 

KIC - Logotip

 
 

Koncert “Boščaluk” u izvođenju klavirskog dua Muratagić biće održan u petak, 26.februara, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.
Duo Ana i Ida Muratagić izvešće djela domaćih kompozitora sa prostora Balkana: Vladimir Maraš, Aleksandar Perunović, Sanja Drakulić, Senad Gačević, Dimitrije O. Golemović i Burhan Chulić.

Klavirski duo MuratagicAna i Ida Muratagić (Podgorica, 1987) niže i muzičko obrazovanje stekle su u Muzičkoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi profesorice Diane Damjanović. Muzičku akademiju na Cetinju, studije Klavira, upisuju 2006.godine u klasama profesora S. Bogino, V. Ogarkov i B. Martinović. Specijalističke studije iz oblasti kamerne muzike upisuju 2009. godine u klasi profesora Č. Nikolića, u čijoj su klasi magistrirale 2013. godine. Klavirski duo Muratagić je osnovan 1998.godine. Tokom školovanja učestvovale su na brojnim takmičenjima u zemlji i regionu, kako solo tako i u duu osvajale su mnogobrojne nagrade. Ljeta 2011. i 2012. godine su učestvovale na prestižnom internacionalnom muzičkom festivalu “Nei suoni dei luoghi” u Italiji.
Zapažene nastupe imale su 2013. godine u okviru ciklusa “Mladi crnogorski pijanisti”, 2014. u okviru “Dana frankofonije” u Crnoj Gori, kao i 2015. na EXPO-u u Milanu. Od mnogobrojnih nastupa izdvajaju se gostovanja u Turskoj, Hrvatskoj, Albaniji, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Njihov repertoar je sveobuhvatan, od baroka do savremene muzike. Angažovane su kao profesori klavira u Muzičkoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici.
Program koncerta je sastavljen od djela koja su napisana specijalno za ovaj duo i njemu su posvećena. Sa dijelom ovog programa predstavile su se publici 2014.godine u Ulcinju, Skadru i Bijelom Polju.

Organizatori koncerta su Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, Centar za regionalnu saradnju i KIC “Budo Tomović”.

Više info – Ida Muratagić, pijanistkinja 067 642 077