KIC Budo Tomović – Monodrama Maše Božović “Zašto gluma”

Autorski projekat mlade crnogorske glumice Maše Božović, monodrama “Zašto gluma” pod mentorstvom Anđelije Rondović premijerno će u KIC-u “Budo Tomović” biti izveden u petak, 9.juna, u sali DODEST, u 20 sati.

“Monodrama “Zasto gluma” nastaje kao rad na zadatku iz pokreta na master studijama. Nastaje iz potrebe da se uradi zadatak. Da se dobije ocjena. Da se završi četvrta godina. Kažu: “Ako ispričaš san neće se ostvariti. Zato pst.” A šta ćemo sa noćnim morama u kojima vlada crnilo i buđ i miševi? Mislim da je vrijeme da o njima govorimo. Možda ih i ubijemo. Makar u pozorištu. Monodrama “Zašto gluma” nastaje iz potrebe da se ne plašim.” glumica Maša Božović

Maša Božović rođena je 2000. godine u Nikšiću. Nakon završene Gimnazije ”Stojan Cerović” upisala je Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Branimira Popovića i asistentkinje Anđelije Rondović. Trenutno je na prvoj godini master studija gdje je njen specijalistički predmet Pokret. Tokom osnovnih studija igrala je u ispitnim predstavama ”Krivica” Nebojše Romčevića, ”U plamenu strasti” Ivana Lalića i ”Hasanaginica” Ljubomira Simovića. Diplomirala je sa duodramom ”Prst” Doruntine Bashe zajedno sa koleginicom sa klase Milicom Kekić. Igrala je u predstavama ”Bladi mun” Crnogorskog narodnog pozorišta, ”Narodni poslanik” Nikšićkog pozorišta, kao i predstavi za djecu Gradskog pozorišta ”Bajku životom pravimo”. Bila je polaznik EU radionice ”Invisible lives’’ u Novom Sadu. Učestvovala je u više studentskih filmova, kao i par profesionalnih filmskih i televizijskih projekata. Angažovana je trenutno kao pripravnik u Dramskom studiju “Prazan prostor”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 11 =