KIC “Budo Tomović” – Najava programa za srijedu, 23.novembar 2016. godine

 

da-je-vjecna

Predavanje i seminar dr Ranka Rajovića

ranko-rajovicAutor NTC sistema učenja i predsjednik Komiteta svjetske MENSE za nadarenu djecu, dr Ranko Rajović održaće jednosatnu tribinu za zainteresovane građane u srijedu, 23.novembra, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 17:30.

Istog dana ali od 19 do 21 sat biće organizovan mini seminar za roditelje.

On će govoriti o razvoju djetetovog IQ kroz igru, primjenjujući NTC sistem učenja, o funkcionalnom znanju odnosno razvijanju brzine razmišljanja i zaključivanja i na taj način stimulisanju potencijala djece.

Dr Ranko Rajović je doktor interne medicine, jedan od autora programa – NTC (Nikola Tesla centar) sistem učenja, kao i saradnik UNICEF-a za edukaciju i predavač na više fakulteta u svijetu. Objavio je do sada tri knjige i dvije didaktičke igre za primjenu NTC programa. Rajović tvrdi da inteligencija ne zavisi samo od broja nervnih ćelija odnosno genetskog potencijala nego i od veza među neuronima ili sinapsama i kaže da je period do sedme godine života najdragocjeniji za formiranje novih veza.

NTC sistem učenja je metoda koja povezujući saznanja medicine i pedagogije pomaže povećanju intelektualnih sposobnosti djece, i to na osnovnom, biološkom nivou, i pomaže podizanju nivoa funkcionalnog znanja i zaštiti darovitosti. NTC sistem učenja primjenjuje se na različite načine u 15 evropskih zemalja.

Pozivnice za tribinu se mogu preuzeti u PPU Pinokio Artić, kao i na biletarnici KIC-a. Cijena mini seminara za roditelje je 25 eura.

Pored Podgorice predavanja i mini seminari biće organizovani u Baru, Budvi, Ulcinju i Kotoru.

 

Scensko – modni performans „Shall we“

autorke Vere Šoškić u KIC-u

Scensko – modni performans „Shall we“ autorke Vere Šoškić biće održan u srijedu, 23.novembra, u sali DODEST, sa početkom u 21 sat.

modni-performans-vere-soskicVera Šoškić, kostimograf, modni dizajner i stilista, karijeru je započela u modnom studiju CLICK u Beogradu. Učestvovala je na desetak kolektivnih modnih revija i dizajnirala kostime za 15 pozorišnih predstava. Radila je i na filmu, TV dramama i brojnim spotovima. Stilista je javnog servisa Radio Televizije Crne Gore.

Autorka će u okviru scensko – modnog performansa „Shall we“ predstaviti 30 unikatno pletenih šalova. Pored vune, u kreiranju šalova autorka koristi i druge materijale: organdin, saten… Kombinovanjem atraktivnih materijala i stilova, tretira šal ne samo kao odjevni predmet, već i kao visoko estetizovan modni detalj koji daje poseban pečat zimskoj odjevnoj kombinaciji.

Performans će biti neobičan i zbog toga što šalove neće nositi manekeni, već poznata lica iz medija. Većina šalova je namijenjena ženama, mada pojedine modele mogu nositi i muškarci. Pletenina je opet u trendu, pa preformans „Shall we“ prati aktuelna zbivanja na modnoj sceni.

Predstavljanje šalova pratiće projekcija foto i video materijala, kao i izvođenje muzičkih numera uživo.

Nakon scensko – modnog performansa biće organizovan after party u Hard Rock caffe-u.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 + 15 =