KIC “Budo Tomović” – Promocija knjige “Dijalozi u Parizu“

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 

Promocija knjige “Dijalozi u Parizu” autorke Tijane Živaljević biće održana u poneđeljak, 6.juna, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.

Dijalozi u Parizu - Tijana Zivaljevic NovkovO knjizi će pored autorke govoriti recenzentkinje, književni kritičari Jovanka Vukanović i Jasna Tatar.

Tijana Živaljević je rođena 1985. godine u Crnoj Gori, na Cetinju. Nakon dvije godine cetinjske gimnazije odlazi u Sloveniju, gdje završava međunarodnu maturu na engleskom jeziku. Tokom studija na ekonomskom fakultetu u Podgorici, zajedno sa kolegama, organizuje prvi sajam za zapošljavanje u Crnoj Gori, radi kao turistički vodič, zatim kao asistent slovenačkog ambasadora i kasnije kao prevodilac za OEBS. Nakon završenih studija radi prvo kao asistent političkog direktora, a zatim kao savjetnik za ekonomiju i evropske integracije u Delegaciji Evropske unije u Podgorici. Školovanje nastavlja na univerzitetu u Nici, gdje je magistrirala makroekonomiju na francuskom jeziku. Bila je stipendista američke, slovenačke, austrijske i francuske vlade i istraživala svijet. U julu 2013. seli se u Pariz i počinje da radi u Razvojnoj banci savjeta Evrope. Tada nastaju dijalozi zapisani u ovoj knjizi. Danas živi i radi u Crnoj Gori.