KIC Budo Tomović – Promocija knjige Gojka Čelebića “Poezije”


Knjiga sabrane poezije poznatog književnika i diplomate Gojka Čelebića „Poezije” biće predstavljena u utorak, 22.novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

Uz autora, o knjizi će govoriti priređivač mr Aleksandar Ćuković i teoretičarka savremene umjetnosti mr Nikolina Đurović. Moderator večeri je Marko Sandić.

„Poezija ovog autora zaustavlja nas, spotiče, postavlja minska polja i znakove zabrane ne bi li nas sačuvala od nas samih. Čelebić se na taj način filmski utrkuje sa vremenom i prostorom podmećući sebe, namjeran da nas vrati na pravi kolosjek. Kao iskusan putnik, kao iskusan pjesnik, književnik svjetskog formata – na to svakako ima pravo”, zabilježio je, između ostalog, u Pogovoru, priređivač Aleksandar Ćuković.

Doc.dr Gojko Čelebić je crnogorski pisac i diplomata rođen 1958. godine u Podgorici. Ostvaren u žanru romana, pripovijetke, eseja, drame, poezije, teorije književnosti i diplomatske literature. Bivši je ministar kulture u Vladi Crne Gore. Dobitnik je Trinaestojulske nagrade. Tečno govori engleski, francuski, češki, italijanski, ruski i španski jezik. Autor je više od 40 knjiga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =