KIC “Budo Tomović” – Promocija knjige poezije “Nesmir” Sanje Šekularac Vlahović


Prva knjiga poezije „Nesmir“ Sanje Šekularac Vlahović biće predstavljena u srijedu, 30.novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

O zbirci koja sagledava misterije nedokučenog i nedokučivog, nepovezanog i nepovezivog, govoriće recezentkinja zbirke Snežana Radusinović, dizajnerka knjige prof. Ana Matić. Stihove će čitati Slaviša Šćekić uz muzičku pratnju gitariste Luke Šekularca. Program vodi novinarka Željka Mirković.

Zbirka poezije “Nesmir” osvjetljava pejzaže unutrašnjih predjela, složena emocionalna stanja, ljubavne dileme, pogled u onostrano, tjeskobe, suptilne tranzitne prostore (između danas i sjutra, između želje i njenog ostvarenja), stanja zbunjenosti, traganja za voljenim, stremljenja koja ne dosegnu do svojih ciljeva…

Kao što rečenice izlomljene na ponekad sintaksički neočekivanim mjestima vijugaju putanjom slobodnog stiha, tako ni u poetskom svijetu Sanje Šekularac Vlahović nema linearnosti, nema istine koja će se stabilizovati, nema osjećanja koje će trajati. Sve je promjena, sve je dinamika, sve je poziv na nesmir. Ili bolje rečeno priznanje nesmira kao osnove, temelja, potke ovog uskomešanog, u mnogim pjesmama vrlo precizno iznijansiranog unutrašnjeg svijeta…

Sanja Šekularac Vlahović rođena je u Bijelom Polju, živi i radi u Podgorici. Svoj rad i život nesebično daruje drugima, brinući o njihovom zdravlju, te je i ovu zbirku poezije posvetila drugima – porodici, prijateljima i poznanicima, ali su se i mnogi nepoznanici u njoj prepoznali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + 12 =