KIC Budo Tomović – Promocija knjige poezije “Ukradeni život”


Šesta knjiga poezije Slavke Klikovac „Ukradeni život“ biće promovisana u petak, 18.novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 19 sati.

Učesnici promocije uz autorku su Slavica Pejović, Branko Vuković, Ana Čađenović, Radmila Vukčević i Smiljana Vukićević. Stihove će govoriti Bojana Lukić, Ljubica Katić i Vladimir Cerović, a u muzičkom dijelu nastupiće članovi dramske sekcije Osnovne škole „Milan Vukotić“ iz Golubovaca harmonikaš Strahinja Kaluđerović, violinistkinja Hristina Knežević i solistkinja Milena Jovićević.

Slavka Klikovac je rođena u 1958.godine u Podgorici. Piše poeziju za đecu i odrasle. Objavila je zbirke poezije za đecu: “Proljeće u kosi” (1993), “Pred vratima škole” (1995), “Sunčeva razgovorijada” (2010), zbirku scenskih tekstova za đecu “Ime na nebu” (1993), zbirku poezije za odrasle “Svijeća u noći” (1993). Zastupljena je u čitanci za osnovnu školu sa pjesmom “Dječja mašta”. Bavi se lutkarstvom u obrazovanju, kao i pozorišnim predstavama za đecu. Već dvije decenije slika. Dobitnica je više značajnih nagrada za pozorišne predstave za đecu, poetskih nagrada za đecu i odrasle, za haiku poeziju, među njima je i nagrada Branko Miljković, ali i statua Ćele Kula. Zastupljena je poezijom u grčkoj anologiji haiku poezije, japanskom zborniku, mnogim antologijama, zbornicim i časopisima. Književno stvaralaštvo je prevedeno na engleskom, japanskom, grčkom, slovenačkom, makedonskom, ruskom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × five =