KIC Budo Tomović – Promocija zbirke priča Olge Gojnić Borilović


Zbirka kratkih priča Olge Gojnić Borilović “Fenix ex Pandora” biće predstavljena u srijedu, 2.marta, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 19 sati.

            Uz autorku o zbirci će govoriti Snežana Dakić Tomanović, a medijator večeri biće Branko Vukelić.

            Olga Gojnić Borilović pohađala je Filološku gimnaziju. Profesor je engleskog jezika i književnost. Godine 2018. objavila je prvu zbirku kratkih priča “Ester”. Neke od njenih priča objavljivane su u časopisu za umjetnost i kulturu, ARS, kao i na sajtovima koji se bave umjetnošću među kojima su: Fenomeni, Libartes, Vitraž, P.U.L.S.E.

            “Svaka od ovih modernih pripovesti posebna je na svoj način ali zajedničko im je komponovanje prema logičkom razvitku misli, težište na umu više nego na zbivanju pa samim tim i traganje za životnim smislom i sopstvenim unutrašnjim svetom. Građene iz fragmenata, povremeno na samoj međi realnog i imaginarnog, one nemaju apsolutan kraj ni granicu, a jedino što ih zaokružuje su kratke rečenice u vidu poente ili imperativ kao gola istina da je snaga jedini izbor koji imamo u borbi za svaki dan života, čime se približavaju formi novela…” recenzentkinja knjige Jelena Dilber

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven + 20 =