KIC “Budo Tomović” – Revija “Dani norveškog filma”

 

 

Filmski program Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” prirediće u partnerstvu sa Ambasadom Norveške u Beogradu reviju „Dani norveškog filma“ u okviru koje će od 8. do 10.novembra 2018. godine, biti prikazana novija norveška kinematografska ostvarenja. 

             Početak revije biće u znaku filma „Kraljev izbor“ Kongens nei (2016) koji će biti prikazan u četvrtak, 8.novembra, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ovo je istinita priča o tri dramatična aprilska dana 1940. godine, kad su njemačke oružane snage pred norveškog kralja stavile nezamisliv ultimatum: predaja ili smrt.

              Drugi dan revije obilježiće drama Nemirna vodaDeUsynlige (2008) reditelja Erika Pope čija projekcija je planirana za petak, 9.novembar, u Multimedijalnoj sali od 20 sati. Jan Tomas je pušten iz zatvora nakon što je odslužio osam godina – za nešto što je možda bila obična nesreća ili, ubistvo? 

              Posljednjeg dana revije, tačnije u subotu, 10.novembra prikazaćemo film režisera Erika Pope Hiljadu puta laku noć”Tusen ganger god natt (2013) u sali DODEST, od 20 sati. Film govori o vrhunskoj ratnoj reporterki koja će reskirati i život i porodicu kako bi spasila svijet.

               Ulaz je besplatan.