KIC “Budo Tomović” – Revija “Majstori filmske režije” IIIBudući da je filmski program KIC-a „Budo Tomović“ ove godine posvećen velikanima filmske režije, od 24. do 27.juna u okviru revije koju organizujemo treći put zaredom prikazaćemo filmove najeminentnijih predstavnika filmske režije među kojima su: Oto Preminger, Gus Van Sant, Tim Barton i Denis Hoper.

    Projeckije filmova biće organizovane u sali DODEST, sa početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan.

                 Britanski psihološki film reditelja Otoa Premingera “Bani Lejk je nestala” (1965) o En Lejk kojoj je kćerka nestala iako nema dokaza da je ikada i postojala otvoriće reviju u poneđeljak, 24.juna.

                 Projekcija filma Upoznati Forestera“ (2000) koji govori o poznanstvu nekada slavnog pisca sa mladim, talentovanim učenikom planirana je za utorak, 25.jun, a u srijedu, 26.juna prikazaćemo film “Krupna riba” (2003) režisera Tima Bartona koji je snimljen po istoimenom romanu Danijela Volasa. U filmu Edward Blum (Albert Finney) prepričava vrlo neobične priče iz svog burnog života koji ga je odveo širom svijeta.

                    Kraj revije, četvrtak, 27.jun biće u znaku poznate američke drame “Goli u sedlu” (1969) u kojem dvojica slobodoumnih motociklista kreću na uzbudljivo putovanje Amerikom.