KIC Budo Tomović – Revija “Mjuzikl – filmska rapsodija” IX


prikazaćemo u okviru devete u nizu revije “Mjuzikl – filmska rapsodija” sa kojom u januaru tradicionalno počinje filmski repertoar KIC-a „Budo Tomović“.

               Revija će biti organizovana od 17. do 19.januara, u sali Dodest, od 20 sati.

               Dobitnik Oskara za muziku i nagrade Udruženja scenarista SAD, film “Uskršnja parada” iz 1948. godine sa Džudi Garlandi Fredom Asterom u glavnim ulogama otvoriće reviju 17.januaraUskršnja parada donosi priču o zvijezdi Brodveja, kojeg će gubitak dugogodišnje plesne partnerke natjerati na potragu za novom plesačkom nadom. Riječ je o mjuziklu koji karakterišu vedra tematika, puno plesa i fenomenalni vokali.

               Zasnovan na istoimenoj uspješnoj produkciji iz 1956, mjuzikl Vinsenta Minelija “Zvona zvone” (1960) sa Džudi Holidej i Dinom Martinom prikazaćemo drugog dana revije. Ovo je priča o operaterki telefonske centrale u Bruklinu koja se uključuje u živote svojih klijenata. Film je nagrađen od strane Udruženja scenarista SAD, a nominovan je i za Oskara za muziku.

               Projekcija kriminalističke muzičke komedije Robin i 7 pljačkaša” (1964) Gordona Daglasa o gangsterima koji se bore za kontrolu nad gradom planirana je za kraj revije. I ovaj film je nagrađen od Udruženja scenarista SAD, a nominovan je i dva puta za Oskara za muziku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + sixteen =