KIC “Budo Tomović” – Revija „Pozorište na filmu IV“Uspješna saradnja filmskog i dramskog programa KIC-a “Budo Tomović” biće i ove godine nastavljena sa revijom “Pozorište na filmu IV” koju ćemo organizovati od 4. do 6.februara 2019. godine, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Revija će obuhvatiti prikazivanje tri poznata filmska ostvarenja koja će na očigledan način ilustrovali međuzavisne odnose i estetska preplitanja pozorišta i filma.

Adaptacija istoimenog komada engleskog pisca Vilijema Šekspira film “Ukroćena goropad” (1967) otvoriće reviju u poneđeljak, 4.februara. Ovo je priča o zaljubljenosti siromašnog plemića u ćerku lokalnog aristokrate.

             Dramu Roberta Altmana “Ludi od ljubavi” (1985) sa Semom Šepardom i Kim Besindžer u glavnoj ulozi biće prikazana u utorak, 5.februara. U filmu misteriozni kauboj ponovo pokušava osvojiti đevojku koja ga je ostavila.

             Poznata adaptacija Šekspirove drame o krvavom pohodu engleskog kralja na Francuze Henry V“ (1989) zatvoriće reviju u srijedu, 6.februara.

            Prije projekcije prvog filma u poneđeljak, 4.februara biće organizovan razgovor na temu “Odnos pozorišta i filma”, a gošće će biti glumice Kristina Obradović i Jelena Simić.